Işçiyi işten çıkarma prosedürü nasıl olmalı

İmza atmadan işten çıkış olur mu?

Ödenmemiş alacakların ödendiğine dair ve gerçeğe aykırı kayıtlar bulunan ibranameler kesinlikle imzalanmamalıdır. Buna rağmen işverenin ibraname imzalamaya zorlaması halinde dahi hiç kimsenin zorla imza alma yetkisi ve hakkı olmadığından iş yerinden hiçbir belgeye imza atmadan ayrılmak en makul yol olacaktır.

Beni işten çıkardılar ne yapmalıyım?

Dolayısıyla sözlü olarak işten çıkarılan işçi ne yapmalı sorusuna da aynı cevabı vermek mümkündür. İşçinin ilk önce yazılı bir bildirim talep etmesi en iyisidir. Buna rağmen işverenin yazılı bir bildirim vermeye yanaşmadığı durumlarda e-mail ve faks gibi yazışmalar üzerinden irtibat kurmak tercih edilebilir.

Hangi hallerde işçi işten çıkarılır?

İşverene Fesih Hakkı Veren Nedenler

  • İşverenin İş Sözleşmesini Sağlık Sebepleri İle Haklı Feshi.
  • İşverenin Ahlak ve İyi niyet Kurallarına Aykırılık Nedeni İle Haklı Feshi.
  • İşverenin İş Sözleşmesini İşçinin Tutuklanması veya Gözaltına Alınması Nedeniyle Feshetmesi.

Ihtardan kaç gün sonra işten çıkarılır?

İhtarname : İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına 2 işgünü işine devam etmemesi halinde son devamsızlık gününden itibaren 6 iş günü içerisinde önce işe başlaması veya geçerli mazeretini bildirmesi işçiye için ihtarname gönderilir.

Sigorta çıkışı yapılmazsa ne olur?

Çalışanların işten çıkışı halinde SGK çıkışlarının yapılması için belirlenen yasal süre 10 gündür. 10 gün geçtikten sonra verilmesi halinde işverene asgari ücretin 1/10'i tutarında idari para cezası uygulanır.

İşten çıkarken hangi evraklar imzalanır?

İşçinin işten ayrılırken işveren tarafından kendisine imzalaması adına ibraz edilen evrakların bir kısmı; işçinin kullanımına verilen malzemelerin geri alınmasına ilişkin tutanaklar gibi rutin ayrılış belgeleri olsa da, bir kısmı işçinin iş akdinin ne şekilde sonlandığına ve işçilik alacaklarına ilişkin belirleyici …

İşten çıkarılan kişi nereye başvurmalı?

Kıdem tazminatı uyuşmazlıklarında çalışan yazılı olarak işyerinin bulunduğu yerdeki adliyeye başvurmalı. Başvuru adliyelerdeki arabuluculuk bürosuna, büro yoksa bu işi yapmakla yükümlü bulunan sulh hukuk mahkemesi başvurmalı.